Građanima na raspolaganju 120 milijuna eura za energetsku obnovu obiteljskih kuća - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2441
post-template-default,single,single-post,postid-2441,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Građanima na raspolaganju 120 milijuna eura za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Savjetnica za energetsku obnovu i osnivačica web portala obnovi.hr Lina Benović govorila je jučer o energetskoj obnovi kuća u Udruženju obrtnika grada Zagreba. Na predavanju pod nazivom „Bespovratnim sredstvima do energetske obnove obiteljske kuće“ bilo je riječi o Javnom pozivu vrijednom više od 100 milijuna eura.

Predavanje “Bespovratnim sredstvima do energetske obnove obiteljske kuće”, 12.12.2023.

– Baš danas na konferenciji „Zelena budućnost gradova“, koju je organiziralo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen potvrdio je kako je za ovaj poziv osigurano 120 milijuna eura. Tim novcem može se obnoviti 8 do 10 tisuća obiteljskih kuća – rekla je Benović.

U sklopu energetske obnove radi se nova fasada, zamjena stolarije, izolacija i zamjena krovišta te se nudi mogućnost postavljanja sustava koji koriste obnovljive izvore energije za grijanje, poput solarnih panela i dizalica topline.

Predavanje “Bespovratnim sredstvima do energetske obnove obiteljske kuće”, 12.12.2023.

– Radovi se sufinanciraju u iznosu od 60 posto za energetsku obnovu, a 40 posto obnovljivi izvori energije za područje grada Zagreba – dodala je predavačica.

Istaknula je kako je ovim pozivom predviđeno sufinanciranje do 10 tisuća objekata, a očekuje se između 20 do 30 tisuća prijava. Kako kaže, to je najbolji pokazatelj zainteresiranosti građana za ovaj poziv.
Za pripremu kompletne natječajne dokumentacije potrebno je do dva mjeseca, a radove izvode ugovoreni suradnici za zagrebačko područje.

Predavanje “Bespovratnim sredstvima do energetske obnove obiteljske kuće”, 12.12.2023.

No Comments

Post A Comment