Održana 9. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3015
post-template-default,single,single-post,postid-3015,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
9. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba

Održana 9. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba

Jučer je u Svečanoj dvorani održana 9. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba. Nakon što je usvojen zapisnik s prethodne sjednice, skupštinarima je predstavljeno Izvješće o radu u periodu između dvije sjednice.

Nakon toga, na red je došao Pravilnik o materijalno financijskom poslovanju Udruženja obrtnika grada Zagreba. Savjetnica predsjednika HOK-a Sanja Želinski Matunec skupštinarima je predstavila promjene koje donosi novi Pravilnik Hrvatske obrtničke komore za jedinstveni komorski sustav. Udruženje obrtnika grada Zagreba moralo je uskladiti svoj Pravilnik, s onim kojeg je usvojila Skupština HOK-a krajem prosinca prošle godine. Nakon rasprave, Skupština je usvojila prijedlog Pravilnika o materijalno financijskom poslovanju UOGZ-a, koji se upućuje Skupštini HOK-a na potvrđivanje.

Na sjednici je bilo govora i o stanju Doma obrtnika – Villa Aurora u Crikvenici. Riječ je o nekretnini izgrađenoj 1957. godine, koja se trenutačno nalazi u najmu. Predsjednik Komisije za imovinu Zoran Brdar upoznao je prisutne sa svim ulaganjima koja su do sada napravljena, ali i onima koje tek treba napraviti. Prisutni su se složili kako je Dom obrtnika trajna vrijednost koju obrtnici baštine od generacija svojih starijih kolega te da ga kao takvog treba sačuvati.

Većinom glasova na Skupštini je razriješen i član Upravnog odbora iz kvote predsjednika Udruženja.

U sklopu zadnje točke dnevnog reda Zoran Stašević, predsjednik Hrvatskog obrtničkog kulturno-umjetničkog društva „Sloboda“, Skupštinu je izvijestio o aktivnostima koje je Društvo provelo, ali s planovima za tekuću godinu. Između ostalog, najavio je objavljivanje monografije HOKUD-a „Sloboda“.

Pravni savjetnik Udruženja Antonio Đureta izvijestio je Skupštinu o zemljištu u Ulici Baruna Filipovića. Riječ je o parcelama koje su bile u vlasništvu Udruženja te postoji mogućnost da ih se pravno vrati u posjed.

No Comments

Post A Comment