Predstavnici Udruženja posjetili Sinjsku alku - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4266
post-template-default,single,single-post,postid-4266,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predstavnici Udruženja posjetili Sinjsku alku

Izaslanstvo Udruženja obrtnika grada Zagreba posjetilo je Sinj i uživalo u 309. izdanju Sinjske alke. Riječ je o manifestaciji koja je 2010. godine upisana na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine u Europi. Ovo jedinstveno viteško konjičko natjecanje nastalo je početkom 18 stoljeća i jedno je od rijetkih preživjelih te vrste. Upravo zbog toga, predstavnici Udruženja predsjednik Ivica Zanetti, član Upravnog odbora Nenad Kuzman i tajnica Udruženja Milena Kunčić posjetili su Cetinsku krajinu te pogledali njihovo tradicionalno viteško nadmetanje.

Udruženje obrtnika grada Zagreba uvijek je podržavalo manifestacije koje su svojom tradicijom duboko ukorijenjene u vlastite sredine, a jedna od njih je i Sinjska alka. Predsjednik Udruženja u Alkarskim dvorima susreo se s predstavnicima Viteškog alkarskog društva i uručio im prigodne poklone.

– Kao što mi njegujemo i čuvamo najstariju modnu reviju u ovom dijelu Europe, našu Zlatnu iglu, tako ćemo uvijek podržati sve manifestacije u Lijepoj našoj, koje za cilj imaju očuvanje naše kulture i tradicije. Mi obrtnici vrlo dobro znamo kako su kvaliteta i tradicija vrijednosti koje nikada ne blijede – istaknuo je Ivica Zanetti.

No Comments

Post A Comment