Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o gradnji - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4346
post-template-default,single,single-post,postid-4346,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sudjelujte u kreiranju novog Zakona o gradnji

Otvoreno je e-Savjetovanje vezano uz izmjene i dopune Zakona o gradnji. Pokrenuto je kako bi se poboljšala učinkovitost provedbe ovog zakona. Donošenjem predloženih izmjena pojednostavio bi se, ubrzao i olakšao postupak ishođenja građevinskih i uporabnih dozvola, te samo građenje. Sve to pozitivno bi utjecalo na povećanje isplativosti investiranja u građenje građevina različite namjene, kao i na povećanje broja investicija i zaposlenih u građevinarstvu.

Izmjenama i dopunama bi trebalo urediti i pitanja poput koje građevine u smislu Zakona nisu zgrade te dopuštena odstupanja u građenju koja se odnose na zgrade, odrediti glavni energetski certifikator, jasno utvrđivanje odgovornosti glavnog projektanta za usklađenost cijelog glavnog odnosno izvedbenog projekta, redefiniranje sadržaja glavnog projekta itd.

Svoje primjedbe i prijedloge možete dostaviti do 27. rujna. Na ovoj poveznici možete pogledati sve materijale i sa svojim prijedlozima sudjelovati u kreiranju novog Zakona o gradnji.

Image by freepik

No Comments

Post A Comment