Potpisana Povelja prijateljstva: „Naše prijateljstvo ostat će vječno, dok god bude naših obrtnika.“ - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4514
post-template-default,single,single-post,postid-4514,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Potpisana Povelja prijateljstva: „Naše prijateljstvo ostat će vječno, dok god bude naših obrtnika.“

Udruženje obrtnika grada Zagreba potpisalo je Povelju prijateljstva s Udruženjem obrtnika Šibenik. Dva prijateljska udruženja obvezala su se na suradnju u zaštiti, promicanju i unaprijeđenu stručnih, cehovskih i sveukupnih interesa obrtnika.

– Udruženje obrtnika grada Zagreba uvijek je poticalo suradnju i razmjenu iskustava s našim prijateljima i kolegama obrtnicima iz drugih krajeve Lijepe naše. Mi imamo prijatelje u svim dijelovima Hrvatske. Ta prijateljstva zalog su budućnosti hrvatskog obrtništva, ali i most koji spaja naše krajeve.

Mnogi naši velikani poniknuli su u ovom gradu, a svojim su radom i životom ostavili veliki trag u hrvatskoj metropoli. Tako je Dražen Petrović svojim je talentom i nezaboravnim nastupima za Cibonu usrećio generacije Zagrepčana. Jedan od najvećih hrvatskih kantautora Arsen Dedić, veliki dio života proveo je u Zagrebu i tu stvorio svoje svevremenske hitove.

I ova Povelja još je jedna od poveznica koja trajno veže naše gradove, Šibenik i Zagreb – poručio je Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Njegov kolega i domaćin Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik, rekao je kako je ovo samo nadgradnja dosadašnje dobre suradnje između dva udruženja.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas potpisali Povelju prijateljstva s Udruženjem obrtnika grada Zagreba. Mi smo puno toga zajednički napravili učeći jednih od drugih u rješavanju problema, kako onih u sustavu tako i u poslu. Ovo je velika stvar za naša dva udruženja i naše gradove. Ova Povelja i naše prijateljstvo ostat će vječno, dok god bude naših obrtnika – zaključio je Smolić.

Ovaj svečani događaj održao se u sklopu proslave 55. obljetnice obnove rada Udruženja obrtnika Šibenika u kongresnoj dvorani hotela Ivan. Na svečanosti su dodijeljene priznanja i plakete za višedesetljetni rad obrta.

– Nema vrjednijih događanja od ovih kada dodjeljujemo priznanja našim kolegicama i kolegama obrtnicima, koji žive i rade obrtništvo više od četiri, pet desetljeća. Obrtništvo se živi. To je priča o obiteljskom uspjehu, ali i o vrijednostima i znanjima koje se prenose iz generacije u generaciju – istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i čestitao svim laureatima na njihovim nagradama.

No Comments

Post A Comment